Høstfeltkarusellen 2005

3. runde

Jan Øystein Solbakken vinner av Høstfeltkarusellen i skyting

Etter en av de jevneste finalene i Høstfeltkarusellen i skyting ble Jan Øystein Solbakken fra Vestnes skytterlag vinner av Høstfeltkarusellen 2005 med 69 treff og 40 innertreff. Med dette resultatet fikk Solbakken sitt første napp i vandreskjoldet som er satt opp til karusellvinneren. To napp til, så kan han sette dette trofeet på peishylla.

Det var topp skyteforhold når Vågstranda skytterlag inviterte til siste runde på lagets bane sist søndag. I disse feltstevnene er det kun skyttere fra Vågstranda, Tresfjord, Vestnes og Rekdal skytterlag som får delta. Karusellen går over tre runder, der de to beste rundene teller i sammendraget før finalen blir avviklet.

Før denne siste runden var det Øystein Solbakken fra Vestnes skytterlag som hadde tatt ledelsen med 53/29 foran Bjørn Frostad fra Rekdal skytterlag som hadde 52/24. Jan Øystein Solbakken hadde imidlertid bare deltatt på ett av de foregående stevnene hvor han hadde skutt til 27/19, og måtte følgelig prestere når muligheten nå var der. I siste runde hadde han imidlertid ikke til hensikt å bli hektet av i kampen om napp i vandreskjoldet, og skjøt like godt 30/21 på sine 30 skudd. Dermed satte han en høy standard for de resterende skytterne, og hadde totalt 57/40 på sine to beste stevner, og inntok skive én i finalen

Den feltfiguren som voldte mest bry for skytterne, var tydeligvis ei vertikal stripe på 13 ganger 40 centimeter som skulle skytes i knestående stilling. Kun to av skyttere greide å fylle denne med sine seks skudd. Jan Øystein Solbakken var den ene, mens vinneren av fjorårets karusell, Alf-Henrik Håker, også fylte stripa med sine seks skudd. Dermed fikk også han notert fullt hus på 30-skudden med 18 innertreff. Med 57/28 på sine to beste stevner, var han klar for skive to i finalen.

Øystein Solbakken, hadde som nevnt ledelsen før siste runde, men var en av de som misset på kneholdet og endte på 28/22 denne gangen. Dette holdt likevel til finaleskive tre, med totalt 55/39. På de neste to finaleskivene ble Rekdalskytterne Trygve Nakken og Bjørn Frostad liggende med 54/24 og 52/31. Frostad hadde ikke ”dagen” i finalen og fikk anvist kun 8 treff på sine 12 skudd og endte med 60/31 i karusellsammendraget. Nakken prikket inn alle sine seks skudd på første holdet, men på kneholdet ble det to bom og totalt 10 treff i finalen, og 64/21 i karusellsammendraget. Øystein Solbakken kopierte Nakkens finaleresultat på 10 treff, og endte på 65/39. Når Alf-Henrik Håkers figurer skulle anvises måtte han ha åtte treff i finalen for å ligge likt med Solbakken. Det ble ikke mer enn 10 treff på han heller, og totalt 67/28. Ut fra disse resultatene ville Jan Øystein Solbakken med 10 treff være klar for omskyting med Håker. Unggutten fortsatte imidlertid i samme fine trenden som han har gjort i flere stevner i år, og skøt fullt hus i finalen. Dermed fikk han sitt første napp i vandreskjoldet med 69/40 som tellende resultat.

I finfelten, som skytes på 100 meteren, ble Håvard Krogsæter vinner av klasse eldre rekrutt med totalt 58/46 på sine to beste stevner, mens Silje Nerhus i juniorklassen fikk registrert 47/27 og Ole Petter Ness i aspirantklassen ble registrert med 6/0.