arr.: Rekdal skytterlag

Besøk vår hovedorganisasjon

VM-statuttene finner du her!

Historisk oversikt f.o.m. 1979 finner du her!

Med 29 treff i hovedskytingen hadde Jo Salthammer, Vestnes skytterlag, skutt seg inn til skive to i finalen i årets Vestnesmesterskap i feltskyting. Kun lagkameraten, og veteranskytter, Øystein Solbakken hadde bedre uttelling på sine skudd i hovedskytingen, og med alle 30 skuddene plassert i figurene ble det skive én i finalen.

Bak disse to lå de tre skarpskytterne Trygve Nakken, Rekdal, Alf-Henrik Håker og Hans Jakop Frostad, begge fra Tresfjord, med 27 treff hver, der kun innertreffene skilte dem.

På finfelten var det også skyting om å bli årets Vestnesmester, og i juniorklassen ble det Lars Gunnar Lund fra Tresfjord skytterlag som ble mester med sine 28 treff.

I finalen på grovfelten ble det skutt seks skudd liggende mot 1/10-figur på 158 meter , og seks skudd knestående mot C20-figur på 202 meter. Øystein Solbakken greide ikke å følge opp det gode resultatet fra hovedskytingen, og måtte se at det ble anvist bom på tre av sine finaleskudd. Jo Salthammer gjorde ingen feil og plasserte alle sine 12 skudd i figurene. Dermed var seieren sikret for Salthammer med 41 treff totalt.

Trygve Nakken og Hans Jakop Frostad skjøt henholdsvis 11 og 9 treff på sine finaleskudd, mens Alf-Henrik Håker fikk plassert alle sine 12 skudd i figurene og endte med 39 treff. Dette var samme resultat som Solbakken oppnådde, og dermed måtte det omskyting til for å avgjøre andreplassen i mesterskapet. Med nok en runde med 12 treff sikret Håker seg denne plassen, mens Solbakken kom på plassen bak med ett treff mindre.